Είστε Εδώ ?

Είστε στη Σέριφο ,σε ένα νησί όπου όλα φαίνεται να κυλούν με το δικό τους ήρεμο και ήσυχο ρυθμό.Καθίστε σε ένα απο τα πολλά καφέ που υπάρχουν στο Λιβάδι , το λιμάνι του νησιού ,και σχεδιάστε με γαλήνη τη παραμονή σας.Η Σέριφος έχει πολλά μέρη που αξίζει να επισκεφθητε όπως τη Χώρα με το Ενετικό Κάστρο και τις Εκκλησίες της , τον Κουταλά και το Μέγα Λιβάδι με τις εγκαταστάσεις των μεταλλείων αλλα΄και το Καστρομονάστηρο των Ταξιαρχών.Θα ενθουσιαστήτε απο τις πολλές αμμώδεις παραλίες και τα μικρά  ταβερνάκια.Ολόκληρη η Σέριφος είναι γεμάτη από μικρά μονοπάτια που οδηγούν σε είτε σε μαγευτικές  παραλίες είτε σε παραδοσιακούς οικισμούς οπου μπορείτε να θαυμάσετε τη παραδοσιακή κυκλαδική αρχιτεκτονική.

Η Σέριφος έχει περισσότερες από 116 εκκλησίες, αρκετές από τις οποίες είναι αναπαλαιωμένες βυζαντινές εκκλησίες, άλλες είναι χτισμένες σε απόμερα μέρη, όπου η πρόσβασή τους είναι δυνατή μόνο από μονοπάτια, και άλλες μέσα στους οικισμούς.Ιδιαίτερο  ενδιαφέρον έχει Η μονή των Ταξιαρχών  η  οποία βρίσκεται κοντά στο χωριό Γαλανή και παρουσιάζει μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Χτίστηκε το 1572, είναι ανδρικό μοναστήρι και το 1617 στους χώρους της ιδρύθηκε αλληλοδιδαχτικό σχολείο που είχε στην κατοχή του πολλά ενετικά κτήματα και μεγάλο πλούτο. Το κτίριό της έχει φρουριακό χαρακτήρα, είναι κατασκευασμένο σε ψηλό περίβολο, έχει μόνο μία είσοδο σε ύψος 4μ., πολεμίστρες και κινητή σκάλα.Η Μονή είναι αφιερωμένη στους Αρχάγγελους Μιχαήλ και Γαβριήλ, που είναι και οι προστάτες του νησιού, και η εικόνα τους που μεταφέρθηκε από την Κύπρο θεωρείται θαυματουργή.

Το Λαογραφικό Μουσείο της Σερίφου βρίσκεται στην Κάτω Χώρα και στεγάζεται σε ένα οίκημα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Ιδρύθηκε το 1976 και είναι ιδιοκτησία του Συνδέσμου Σεριφίων. Στους χώρους του φυλάσσονται αντικείμενα της καθημερινής ζωής των Σεριφίων, τα περισσότερα από τα οποία είναι δωρεές των ίδιων των κατοίκων. Στα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνονται υφαντά, κεραμικά, πορσελάνες, οικιακά σκεύη και εργαλεία, τοπικές φορεσιές και άλλα αντικείμενα, ενώ υπάρχει και αναπαράσταση παραδοσιακού Σεριφιώτικου σπιτιού. Επίσης σε ξεχωριστή αίθουσα υπάρχει συλλογή πετρωμάτων και ημιπολίτιμων λίθων της πλούσιας γης της Σερίφου.
Στον πίσω χώρο του Μουσείου λειτουργεί ένα μικρό υπαίθριο θέατρο 300 θέσεων στο οποίο πραγματοποιούνται πνευματικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σερίφου βρίσκεται στην πλατεία των Μύλων στην Χώρα. Φιλοξενεί ευρήματα από την κλασσική, την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή περίοδο προερχόμενα από διάφορα σημεία του νησιού. Ιδιαίτερη θέση κατέχουν μία σειρά από ακέφαλα αγάλματα και μία συλλογή αμφορέων.

8X8 COLOUR 001Mek-kataskeuastiki-en | ©2021 serifos-greece | Design by i.D.Com

JoomSpirit